top of page

תיאום ציפיות

מעבדה זו נותנת לסטודנטים את הכלים הנדרשים (ויותר) כדי להצליח במחקר. זה כולל גישה לציוד המדעי הטוב ביותר והדרכה אישית. המטרות העיקריות הן: (א) שכל סטודנט ייצא מהמעבדה עם תואר מאסטר או דוקטורט, (ב) לפרסם את המחקר בעיתונים מדעיים מובילים (וכך להשפיע על עולם המדע הבינ"ל), ו- (ג) לפתח לכל אחד את היכולת להמשיך את דרכו האישית באופן עצמאי, במדע או בתעשייה. כדי לעמוד ביעדים אלו, חשוב להבהיר מהן הציפיות שלי מהסטודנטים במעבדה:

 

1. שעות עבודה ומלגה – הגעה זה הצעד הבסיסי ביותר. יש מעבדות שדורשות שעות מסוימות (לדג' להגיע עד 8am). אני מאפשר גמישות (במידת האפשר) לדג': להגיע מאוחר *או לצאת מוקדם (בגלל צרכים אישיים), ולפעמים לעבוד מהבית. אני לא סופר שעות וימים. אבל, הציפיה היא שתקדישו "משרה מלאה" לתואר (כ-40 שעות של עבודה פוריה בשבוע) וכמובן תקחו חופשים מידי פעם. תבנית של אי-הגעה מוגזמת או חסר מצטבר בשעות עבודה גורר חוסר התקדמות. עבודה כמתרגל/ת (גם בקורס שאני מלמד בו) לא נחשבת למחקר (זו משרה נוספת שלכם, מעבר למלגה). תרגול יתאפשר רק במידה והמחקר (שעבורו מקבלים את המלגה) קודם, ומתקדם. בתום תקופת מלגת הנשיא/ המרכז, אין עוד מלגות. תעריכו ותנצלו נכון תקופה זו. עם גמישות בא גם יותר אחריות (המבחן בתוצאה ואין סעיף בתזה לתירוצים).

2. תקשורת והדרכה –  אני מזמין אותך לבוא לדבר איתי על התוצאות /מדע /בעיות /הצלחות ועוד. הדלת פתוחה. השיחות הקצרות ביום-יום פותרות הרבה בעיות, שומרים על מומונטום, ומולידות רעיונות חדשים. כדאי להיפגש לפחות פעם בשבוע. בבקשה לבוא לפגישות מוכנים (עם חומר/שאלות ספציפיות) ואחרי צעדים, חשיבה והתאמצות אישית בנושא. ההדרכה תינתן בהתאם למה שתביאו - לדג' אם היא מנוצלת על דברים היקפיים /תירוצים, אזי ההתעסקות בעניניים המקצועיים החשובים נדחית (וההתקדמות בהתאם).

3. הצבת מטרות – הדרך למטרה גדולה (פרויקט/ מאסטר/ דוקטורט) ארוכה, אבל היא בנויה מהרבה מטרות קטנות. תגדירו מטרות קטנות עם תאריך יעד. לדג' תציבו (ואפילו תודיעו לי) לשלוח תוצאה/ אנליזה /פרק במאמר עד יום מסוים. הצלחה גדולה מורכבת מאוסף של הצלחות קטנות. 

4. התקדמות – לא לחכות ל"משהו טוב יותר", "עוד דבר אחד לפני שאני מתחיל" וכו'...עדיף נתונים כלשהם מאשר "אין נתונים". חלק מהבעיות רק מתגלות תוך כדי תנועה...אז תתחילו עכשיו בצעד הבא! התקדמות היא האינטגרל של עבודה לאורך זמן (ולא כמה זמן עבר) - ובלתי אפשרי להשלים בסוף. תשמרו על המומנטום. 

5. מוטיבציה – תדחפו קדימה! אני פה כדי לעזור בכל מה שאני יכול. אבל, את/אתה המנוע של המחקר שלך. אין כח להדרכה, בלי תנועה. 

6. אמינות – חשוב ביותר! הן אישית והן מדעית. 

7. קריאת מאמרים – צריך להכיר את ספרות התחום. לדעת מה נעשה בעולם, להשתתף ולהציג ב-journal club. יש במעבדה כ-10~15 פרויקטים במקביל. אני לא יכול לעקוב אחרי כל הספרות כל הזמן. ולכן עליכם להכיר את המאמרים הרלוונטים לפרוייקטים שלכם יותר טוב ממני. בנוסף, איך תדעו איך לכתוב מאמר, בלי לקרוא מאמרים? קריאה היא משימת "B" קלאסית (חשוב, אך לא דחוף). תעשו לה זמן. מומלץ לעשות סקירת ספרות ולהציג למעבדה (ביוזמתכם).

8. פרואקטיביות (proactivity) – המחקר דורש עצמאות ויוזמה. "עצמאות" לא אומר לעשות את הכל לבד. אלא, לקחת אחריות על הפרויקט שלך (ולבקש עזרה מתי שצריך). כאשר יעלו בעיות (ויעלו), במקום לחפש את מי להאשים (עצמכם, אחרים, הציוד, הכלב) לחפש וליזום פתרונות - זה יקדם וישרת אתכם יותר (שוב - אין סעיף בתזה לתירוצים).

 

9. ​אחריות - יש לכם משימה? לוודא שהיא נעשית (בהקדם). לא "להפיל את הכדור", או לחכות לתזכורת. כל אחד ואחת אחראי/ת לוודא שהניסוי רץ טוב (ללא באגים) לאסוף את הנתונים של עצמו/ה ולהשאיר אותם במעבדה בצורה מסודרת (עם תיעוד) בסוף התקופה. אם יש עוזר מחקר (או דטה שמשהו אחר אסף) זה צ'ופר - בכלל לא מובן מאליו. תכירו ותיעדו את כל הפרטים (פרמטרים וכו') של הניסוי והאנליזות - אף אחד (כולל אותי) לא עושה את זה בשבילך.

10. סדר וניקיון – הציוד והשטח משותף. זו האחריות של כל אחד ואחת לשמור עליהם. וכמובן, הציוד, הקוד והדטה שייכים למעבדה.

 

11. כבוד (אחרון חביב) – לאחרים במעבדה, לנבדקים ולחיות!

בברכה,

אדם

 

נקודות טכניות נוספות:

  • חובה לגבות את כל תוצאות הניסויים בz-drive (לפי הסדר המקובל - תבררו עם שאר חברי המעבדה) וגם לגבות את קוד האנליזה באיזור הפרטי שלכם בz-drive (תבקשו מאדם לייצר לכם user). בנוסף, גיבוי פרטי של הכל, בדיסק חיצוני שלכם. אסור למחוק כלום מהz-drive! בנוסף, תסדרו את הקוד ואת הדטה להעלות לgit ול-data repository בסוף (בעת פרסום המאמר) - כלומר עם הערות והוראות ברורות.

 

  • הדדליינים שלכם הם באחריות שלכם. בבקשה לשלוח לי את העבודה המוכנה לבדיקה מספיק זמן מראש: הצעת מחקר - לפחות חודש וחצי מראש, תקציר לכנס - לפחות שבועיים מראש, פוסטר - לפחות 3 שבועות מראש, תזה - לפחות חודש וחצי מראש. 

  • היקף העבודה לדוקטורט: 3 מאמרים כמחבר ראשון (תוצאות מקוריות, לא כולל מאמרי סיקור וכד'). אם יותר משלושה מאמרים פורסמו/התקבלו - אולי יינתן "הצטיינות" (תלוי בשופטים). סף מינימום לדוקטורט - 2 מאמרים + פרק תוצאות בתזה בהיקף של מאמר שלישי. 

  • היקף העבודה למאסטר: פרק תוצאות בתזה בהיקף של מאמר (או מאמר).

  • Authorship: להיות כתב ראשון על מאמר - צריך להוביל את התהליך עד הסוף (כולל תיקונים, ו-resubmission).

  • חובה לקרוא ולהכיר את הוראות ההפעלה של הMOOG ו/או פינקי, והפרוטוקולים.

bottom of page